Boomloze Zadels /

Easytrek Boomloos zadel
December 2018: De Easytrek Classic modellen worden vernieuwd. Op dit moment is van het Classic dressuurmodel alleen de bruine variant met fleece onderzijde beschikbaar.
Het nieuwe model met lederen panelen is eind januari beschikbaarWeergave:
 


Bezig met laden...

Easytrek ontwerpt sinds 2006 boomloze zadels. 
Het uitgangspunt is een betaalbaar zadel van goede kwaliteit waarbij comfort voor het paard voorop staat. Alle materialen worden zorgvuldig door Easytrek uitgekozen.De Easytrek zadels zijn bijzonder door het buigbare kopijzer. Door dit buigbare kopijzer pas je het zadel gemakkelijk aan. Wij krijgen vaak de vraag of het kopijzer niet verder uit buigt tijdens het rijden en of het kopijzer niet een keer breekt. Op het kopijzer zit levenslang garantie. Ondanks dat het Easytrek zadel boomloos en gemakkelijk aanpasbaar is, adviseren wij om toch te kiezen voor een pasconsult. Het Easytrek zadel kan met zijn zachte zit een heel fijn zadel voor jou als ruiter zijn, maar moet ook goed op je paard passen en goed in balans blijven liggen. Het kopijzer kan gaan "zoeken" waardoor de druk niet juist verdeeld wordt. Tot nu toe leert de ervaring dat het zadel fijn ligt op haflingers en tinkers, en paarden zonder al te hoge schoft.

De zadels zijn er in 2 uitvoeringen; Classic en Comfort. Het Classic zadel is geschikt voor dagelijks gebruik. Het comfort zadel is meer vergelijkbaar met een verstevigde barebackpad en geschikt voor lichtere ruiters en korte ritjes.

 

Wat maakt de Easytrek zadels bijzonder?

• De zadels zijn gemaakt van zacht en soepel Italiaans leder
• Gemakkelijk aan te passen door de buigbare pommel (comfort model) en kopijzer (classic modellen) met levenslange garantie!
• Ideaal bij veranderingen in bespiering en/of het lichaamsgewicht.
• Geen harde delen in het zadel, past zich aan naar de vorm van het paard en volgt de bewegingen
• Goede drukverdeling door de zachte, onderhoudsarme PU gevulde panelen, de wervelkolom blijft mooi vrij en de panelen bieden een goede schokabsorptie

• Diepe, zachte zit gemaakt van memoryfoam, geen last meer van zadelpijn!
• Balance strap bij de classic dressuurmodellen
• De classic zadels zijn vrij kort ten opzichte van andere boomloze zadels, met een draagvlak van 45 tot 51 cm
• De zadels zijn zeer licht, gemiddeld 4 kg
• Stijgbeugelbevestiging voorzien van veiligheidshaken (e-bars)
• Stijgbeugels kunnen bij de classic zadels onder het zweetblad gedragen worden
• Verwisselbare kniewrongen d.m.v klittenband

• Comfort voor paard én ruiter
• Zitmaten onderverdeeld in 3 maten, S (16 inch) M (17 inch) en L (17,5/18 inch)
• Testzadels beschikbaar
• Bijpassend bitloos hoofdstel verkrijgbaar in dezelfde kleurstelling.


Boomloos pad?


Het Easytrek zadel kan zowel met als zonder speciale boomloze pad gebruikt worden. Wanneer dit wel of niet noodzakelijk is hangt af van diverse factoren van zowel ruiter als paard. Graag adviseren wij je tijdens een pasconsult over het gebruik van de juiste pad.
 
Testzadels worden altijd geleverd met een Kifra-pad. Heb je tijdens het testen van een zadel vragen dan helpen wij je uiteraard graag! 
Wil je graag gebruik maken van een pasconsult voor één van de Easytrek zadels? kijk dan voor meer informatie op www.kifrahorse.nl/zadelpasservice

https://kifrahorse.nl/Files/7/111000/111249/FileBrowser/easytrek/img_2001.jpg

 


Kopijzer aanpassen

Je kunt het kopijzer op 2 manieren breder maken;


- Door het zadel plat op de grond te leggen en voorzichtig op de kamer of pommel de duwen. Je druk hiermee het kopijzer naar beneden waardoor deze wijder wordt.
- Een andere mogelijkheid is om het zadel met de zitting tegen je aan te houden, (lepel naar benden) en met je armen tegen de binnenzijde ter hoogte van het kopijzer te duwen. Ook hiermee wordt het kopijzer wijder.

Controleer na het versmallen of verbreden van het kopijzer altijd of je het kopijzer goed symetrisch gebogen hebt. Ook dit kan invloed hebben op de ligging.

          

 

Contactgegevens

Kifrahorse.nl
Freemax-western.nl

Kersenbongerd 2
6665GT Driel
(alleen op afspraak)

06- 20382822
info@kifrahorse.nl

KVK: 63372754
BTW: NL153698305B01
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.