Kifra-pad Royal Blue

3 Beoordelingen
139,95
Prijs per stuk
Verzendkosten € 0,00
Levertijd Deze Kifra-pad is direct leverbaar!
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

De Kifra-pads zijn de eigen merk zadelpads van Kifrahorse, speciaal ontworpen voor boomloze zadels, uit meer dan 10 jaar ervaring.

Waarom speciaal voor boomloze zadels?

De meeste boomloze zadels hebben geen kussens. De kussens onder een zadel zorgen er onder andere voor dat de wervelkolom van het paard vrij blijft. Omdat de meeste boomloze zadels deze kussens niet hebben, heb je een pad nodig die de kussens vervangt, en er voor zorgt dat het zadel genoeg “gelift” wordt om de wervelkolom vrij te houden. Ook bij boomloze zadels met kussens of panelen is vaak het gebruik van een speciale pad aan te raden, voor een goede druk verdeling.
Hoeveel en welke inlagen je nodig hebt hangt geheel af van het type zadel, het ruitergewicht en niet te vergeten, de rug van je paard. Je zadelpasser kan je hier advies over geven. Standaard worden er 12 mm neopreen inlagen meegeleverd met de Kifra-pads. Uit ervaring blijkt dat dit vaak goed genoeg is voor veel paarden. Wil je liever een extra dikke pad, of moet de ligging van je (boomloze) zadel (tijdelijk) aangepast worden dan kun je ook kiezen voor de variant met 8 vakken (8 pocket pad)
Uiteraard kunnen de Kifra-pads ook onder boomzadels gebruikt worden. In dat geval is het veelal niet noodzakelijk om de 12 mm neopreen inlagen te gebruiken.

We zien regelmatig Kifra-pads voorbij komen in de Endurance sport!


Eigenschappen Kifra-pad in zadelvorm met 2 grote vakken

-    2 vakken voor inlagen, welke sluiten met stevig klittenband
-    Inclusief 12 mm neopreen inlagen 
-    Rug lengte 63 cm, zijlengte 55 cm
-    Anatomisch gevormd
-    Ruggengraatvrijheid i.c.m. de neopreen inlagen
-    Goede drukverdeling
-    Geschikt voor vrijwel alle (boomloze) zadels
-    Lusjes met klittenband voor een goede bevestiging
-    100% Schapenvacht, machine wasbaar


De onderzijde van de zadelvormige pad is onder de inlagen vakken voorzien van super zacht schapenvacht.
Schapenvacht heeft goede ademende eigenschappen en is zacht voor de huid van het paard.
Bij de pad worden neopreen inlagen meegeleverd. Tegen meerprijs kunnen er 3Mesh inlagen bij de pad geleverd worden.

Onderhoud

Je kunt het onderhoud van schapenvacht een klein beetje vergelijken met het onderhoud van leer. Om  zo lang mogelijk plezier te hebben van je pad adviseert Kifrahorse het volgende onderhoud:
Haal natte pads altijd onder het zadel vandaan en hang deze te drogen. Borstel de (droge!) pad na iedere rit zachtjes uit. Zo blijft de wol mooi “fluffy”. Laat pads die nat zijn eerst goed drogen, nat schapenvacht is kwetsbaar en kan daardoor scheuren.

Wassen

Kifra-pads kunnen in de wasmachine. Ons advies is om dit maximaal zo’n 2 keer per jaar te doen. Was je pad altijd met speciaal LAMSWOL wasmiddel (Bijvoorbeeld Lanasil). Dit speciale wasmiddel heeft een terug vettende werking. Bij gebruik van een ander wasmiddel kan het schapenvacht uitdrogen. Zweet je paard extreem veel dan kun je de pad vaker wassen. Zweet bevat zouten wat kwetsbaar is voor schapenvacht.
Haal de inlagen eruit voor het wassen. Was de pad op maximaal 30 graden en laat deze maximaal 30 seconden op maximaal 500 toeren centrifugeren (centrifugeren geeft druk op het natte schapenvacht) Nog beter is om de pad helemaal niet te laten centrifugeren. De pad mag niet in de droger. Hang de pad (niet in de volle zon) over een waslijntje en heb een dag of 2 geduld. 

Inlagen

Wanneer je de inlagen weer terug in de pad schuift kun je dit het beste doen door de inlagen langs de katoenen zijde van de pad te laten glijden. Doe dit in etappes. Door de pad omhoog te houden zakt deze als het ware over de inlagen heen.

Wat is de levensduur van lamswol?

De levensduur van een lamswollen pad hangt van een aantal factoren af. Paarden die veel zweten, of waarbij je de pad regelmatig erg nat aantreft verkorten de levensduur van je pad. De ph waarde van zweet speelt ook een rol bij de levensduur van lamswol.
Je kunt het vergelijken met de wol vulling in een boomzadel. Deze moet je ook 2 jaarlijks geheel laten vervangen. Een boomloos pad werkt als kussens onder een boomloos zadel.
Wanneer je neopreen inlagen in je pad hebt zul je merken dat bij een paard wat veel zweet het zweet niet door de pad heen kan. Dit tast het lamswol aan. Neopreen laat nauwelijks vocht door, in dat geval zou je kunnen kiezen voor inlagen van vilt, deze ademen al meer.  Bij intensief gebruik mag je een levensduur van 1 / 1,5 jaar verwachten. Er zijn pads welke al jaren mee gaan, maar alles hangt samen met de intensiteit van het gebruik en onderhoud. 

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen 3

Review toevoegen

Lekker zacht aan de rug, fijn dat je inlages erin kunt stoppen indien nodig.
Gebruik hem onder m'n Massimo Trail en Prestige Atena, passen beide perfect eronder!

Georgette - 15-11-2019 13:10

Super pad, ben er heel blij mee. Wel wol goed verzorgen (goed laten drogen, naborstelen etc.)

Chantal Schilperoort - 11-04-2019 13:53

Super fijn dekje die erg mooi onder het zadel ligt

Nicky - 25-10-2018 20:49

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@kifrahorse.nl 0620382822 Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon kifrahorse.nl

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Kifra-pad Royal Blue
Laat een review achter
Versturen