Foto
Leuk dat je deze pagina bezoekt. Graag vertel ik je iets meer over het gezicht achter Kifrahorse en het ontstaan van de webshop.

Zoals velen heb ik leren rijden op een manege. Als jong meisje reed ik veel wedstrijden op Connemara pony's, zowel dressuur als springen. In mijn jonge jaren heb ik op Paard 98" gereden en mee gedaan aan de carrousel kampioenschappen. Vanaf jonge leeftijd was ik al gefascineerd door zadels. De modellen, kussens, vorm... het liet mij niet los.

Toen ik in 2004 in aanraking kwam met mijn nu huidige pony Amigo is het balletje gaan rollen. Amigo had een zadeltje op zijn rug liggen wat niet goed paste en werd gereden met een onderlegger die gelukkig nu niet meer verkocht worden :-)

Toen ik aan zijn huidige eigenaresse destijds voorstelde om een ander zadel aan te schaffen bracht zij mij in aanraking met boomloze zadels. Ik was niet direct fan, maar via een stalgenoot, die een Barefoot had, mocht ik een keer een proefritje maken. Mijn eerste rit was niet geheel succesvol te noemen, door de weinig steun die het zadel bood in vergelijking met een boomzadel kwam ik na een rare sprong van Amigo in aanraking met het zand.
Toch was mijn interesse gewekt. Een flexibel zadel, een pony die in de zomer een ander "postuur" heeft dan in de winter. Ik besloot om een Barefoot aan te schaffen. Sindsdien is ook de zoektocht naar een fijne pad gestart. Met paard als favoriete kleur maakte ik het mijzelf niet heel gemakkelijk. Na heel veel pads testen, zelf maken, proberen en nog heel veel proberen is toen de Kifra-pad ontstaan. 

Inmiddels breidde mijn boomloze zadelassortiment uit, want ook het passen van zadels bleef mijn interesse wekken. Hedendaags ben ik gediplomeerd zadelpasser voor zowel boom als boomloze zadels, engels en western. 

Ik vind "open minded" zijn qua zadels erg belangrijk. Waar voor de één een boomloos zadel een uitkomst is, kan voor de andere combinatie een boomzadel beter werken. Het paarden welzijn staat altijd voorop, evenals de service bij verkoop van een zadel.

Omdat ik van mening ben dat je in welk beroep dan ook nooit bent uitgeleerd volg ik diverse cursussen.


Afgeronde cursussen en opleidingen:

September 2015: Basiskennis paardenvoeding- 
David van Doorn is ook docent/onderzoeker paardenvoeding, verbonden aan de leerstoelgroep Voeding van het Departement Landbouwhuisdieren/Paard, Faculteit der Diegeneeskunde, Universiteit Utrecht.
Mei 2018: Geslaagd voor de opleiding MSFC Compact Saddllery Course te Frankrijk
Oktober 2018: Anatomie en Palpatie - Equinestudies
December 2018: Geslaagd voor de opleiding Master Saddle Fitter Consultant

Aankomende cursussen:
Maart 2019: 3 daagse Dissectie paard
Mei 2019: Biomechanica paard In mei 2018 ben ik in Frankrijk geweest en heb ik de opleiding MSFC Compact Saddllery Course afgerond 


 

Contactgegevens

Kifrahorse.nl
Freemax-western.nl

Kersenbongerd 2
6665GT Driel
(alleen op afspraak)

06- 20382822
info@kifrahorse.nl

KVK: 63372754
BTW: NL153698305B01
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Let op, Kifrahorse is wegens vakantie en cursus van zaterdag 25 mei tot en met zondag 2 juni gesloten.
Bestelling die in deze periode gedaan worden, worden op maandag 3 juni verwerkt.
Ook beantwoord ik vanaf maandag 3 juni graag weer al je vragen

Dank voor je begrip