Ben je geïnteresseerd in een (boomloos) zadel, of wil je een controle van je huidige ( boomloze ) zadel?
Dan kom ik graag bij je langs. Ik kom door heel Nederland en België. Op dit moment zijn er pas zadels van Freemax, Silverado, Sorenta, Easytrek, Tekna, Letek, Massimo, Kieffer Move en Kuda, en Trekker Flexible
Tijdens het pasconsult neem ik paszadels mee. Tijdens het pasconsult bespreken we je wensen en kan er een zadel voor je besteld worden.

 

Tarieven

Onafhankelijk pasconsult


Wil je graag een onafhankelijk pasconsult voor de Freemax Western, Silverado, Sorenta of Easytrek, dan kun je contact opnemen met Ella Gorte van Doorn via www.boomlooszadelpasservice.nl. Ella is onafhankelijk zadelpasser. Besluit je na een pasconsult van Ella een zadel aan te schaffen met een nieuwprijs vanaf € 1395,- dan krijg je
€ 42,50 korting op het pasconsult en 10% korting op een Kifra-pad

 

Hoe werkt een pasconsult?


Een zadelpasconsult duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Het werkt voor mij prettig wanneer je paard bij aankomst gepoetst klaar staat.

Tijdens het pasconsult probeer ik zoveel mogelijk informatie over je paard te verkrijgen, zowel door vragen als onderzoek. Daarna bekijken we het huidige zadel en indien deze niet meer past of goed passend te krijgen is kunnen we kijken of we een ander geschikt zadel kunnen vinden.

Indien er een geschikt zadel tussen zit kan er worden proef gereden. Dit is belangrijk, omdat een zadel niet alleen in stilstand te beoordelen is. Daarnaast is het belangrijk om te zien of de ruiter de juiste balans in het zadel kan vinden. Vanzelfsprekend worden er alleen zadels gepast en wordt er alleen gereden als blijkt dat het paard geen tekenen van pijn of ziekte vertoont.

Tijdens een pasconsult kan ik, indien gewenst ook diverse barebackpads en (bitloze) hoofdstellen meenemen, geef dit wel van te voren aan.

Draag bij voorkeur goed passend schoeisel en zorg voor een goed passende cap i.v.m. aansprakelijkheid.
 

Waarom een pasconsult?Een niet goed passend zadel kan zich uiten in gedragsproblemen, rij technische problemen en lichamelijke problemen. Wanneer een zadel goed past maar de ruiter niet goed in balans kan zitten werkt dit nadelig door op het paard. Het is daarom raadzaam om regelmatig de ligging van het zadel te laten controleren. Daarbij kijken we tijdens een zadel controle ook de staat van het zadel na en geven we advies.

Kitty van Kifrahorse is opgeleid en gediplomeerd MSFC Zadelpasser én Zadelmaker. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen om mijn kennis nog meer te vergroten.Heb je vragen? Neem gerust contact op via info@kifrahorse.nl

Via onderstaand formulier kun je een afspraak maken voor een pasconsult.
 

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.
 

Contactgegevens

Kifrahorse.nl
Freemax-western.nl

Kersenbongerd 2
6665GT Driel
(alleen op afspraak)

06- 20382822
info@kifrahorse.nl

KVK: 63372754
BTW: NL153698305B01
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.