Kitty van Kifrahorse is gediplomeerd MSFC zadelpasser en zadelreperateur. Tijdens een passessie staat het belang van het paard voor mij voorop. Ik ben geen zadelverkoper, maar een zadelpasser. Ik verkoop alleen een zadel wanneer deze goed past, en de ruiter er goed in kan zitten. Van sommige zadel modellen is het zelfs mogelijk om een zadel 1 of 2 weken te testen voor aanschaf.

Het uitgangspunt is altijd om te kijken of het huidige zadel aangepast kan worden zodat deze in gebruik kan blijven. Wil je dit niet dan is er een mogelijkheid om verschillende zadels te passen en uit te proberen.
Ik kom zowel voor controle van boomloze zadels als boomzadels. Western en engels. 

Een pasconsult duurt ongeveer 1,5 uur. Het werkt voor mij prettig wanneer je paard bij aankomst gepoetst klaar staat. 

Tijdens het pasconsult neem ik paszadels mee. Tijdens het pasconsult bespreken we je wensen en kan er een zadel voor je besteld worden. Je bent echter nooit verplicht om een zadel af te nemen.
 


Reisafstand en reiskosten

Bij een pasconsult binnen een straal van 20 km enkele reis vanaf postcode 6665GT worden er geen reiskosten berekend.
Bij alle overige pasconsulten zijn de reiskosten € 0,25 per gereden km, heen én terug vanaf postcode 6665 GT Driel
Let op, per 1 juni werk ik voor pasconsulten met boomzadels alleen nog in een werkgebied van maximaal 50 km enkele reis vanaf Arnhem
Update: Vanaf september 2019 is het ook mogelijk om zadels te passen in Arnhem. Ik heb hier de beschikking over een binnen rijbaan. 

 

Tarieven

Onafhankelijk pasconsult


Wil je graag een onafhankelijk pasconsult voor de Freemax Western, Silverado of Sorenta , dan kun je contact opnemen met Ella Gorte van Doorn via www.boomlooszadelpasservice.nl. Ella is onafhankelijk zadelpasser. Besluit je na een pasconsult van Ella een zadel aan te schaffen met een nieuwprijs vanaf € 1395,- dan krijg je via Kifrahorse € 45,- korting op het pasconsult

 

Hoe werkt een pasconsult?


Een pasconsult duurt ongeveer 1,5 uur. Het werkt voor mij prettig wanneer je paard bij aankomst gepoetst klaar staat. 
Tijdens het pasconsult probeer ik zoveel mogelijk informatie over je paard te verkrijgen, zowel door vragen als onderzoek (palpatie en locomotie, maken van templates)
Vanzelfsprekend worden er alleen zadels gepast en wordt er alleen gereden als blijkt dat het paard geen tekenen van pijn of ziekte vertoont.

Daarna bekijken we het huidige zadel en indien deze niet meer past of goed passend te krijgen is kunnen we kijken of we een ander geschikt zadel kunnen vinden.

Indien er een geschikt zadel tussen zit kan er worden proef gereden. Dit is belangrijk, omdat een zadel niet alleen in stilstand te beoordelen is. Daarnaast is het belangrijk om te zien of de ruiter de juiste balans in het zadel kan vinden. 

Tijdens een pasconsult kan ik, indien gewenst ook diverse barebackpads en (bitloze) hoofdstellen meenemen, geef dit wel van te voren aan.

Draag bij voorkeur goed passend schoeisel en zorg voor een goed passende cap i.v.m. aansprakelijkheid.
 

Waarom een pasconsult?


Een niet goed passend zadel kan zich uiten in gedragsproblemen, rij technische problemen en lichamelijke problemen. Wanneer een zadel goed past maar de ruiter niet goed in balans kan zitten werkt dit nadelig door op het paard. Het is daarom raadzaam om regelmatig de ligging van het zadel te laten controleren. Daarbij kijk ik tijdens een zadel controle ook de staat en veiligheid van het zadel na en geef ik je advies.

Kitty van Kifrahorse is opgeleid en gediplomeerd MSFC Zadelpasser én Zadelmaker. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen om mijn kennis nog meer te vergroten.Heb je vragen? Neem gerust contact op via info@kifrahorse.nl

Via onderstaand formulier kun je een afspraak maken voor een pasconsult.

Adressen verder dan 50 km enkele reis van Arnhem worden altijd op route gepland
Vanaf september 2019 heb ik de beschikking over een binnenrijbaan en kun je dus ook naar Arnhem komen om zadels te passen.


Je ontvangt binnen enkele dagen een reactie op je aanvraag
 

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

 

Contactgegevens

Kifrahorse.nl
Freemax-western.nl

Kersenbongerd 2
6665GT Driel
(alleen op afspraak)

06- 20382822
info@kifrahorse.nl

KVK: 63372754
BTW: NL153698305B01
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.