Kitty van Kifrahorse is gediplomeerd zadelpasser en zadelreperateur. Tijdens een passessie staat het belang van het paard voor mij voorop. Ik ben geen zadelverkoper, maar een zadelpasser. Ik verkoop alleen een zadel wanneer deze goed past, en de ruiter er goed in kan zitten. Van sommige zadel modellen is het zelfs mogelijk om een zadel 1 of 2 weken te testen voor aanschaf.

Het uitgangspunt is altijd om te kijken of het huidige zadel aangepast kan worden zodat deze in gebruik kan blijven. Wil je dit niet dan is er een mogelijkheid om verschillende zadels te passen en uit te proberen.
Ik kom zowel voor controle van boomloze zadels als boomzadels. Western en engels. 

Een pasconsult duurt ongeveer 1,5 uur. Het werkt voor mij prettig wanneer je paard bij aankomst klaar staat. Tijdens het pasconsult is er ruimte om ongeveer 3 á 4 zadels te proberen (mits passend)

Tijdens het pasconsult neem ik paszadels mee. Tijdens het pasconsult bespreken we je wensen en kan er een zadel voor je besteld worden. Je bent echter nooit verplicht om een zadel af te nemen.
Ik heb op dit moment veelal de volgende paszadels mee (assortiment kan wisselen en soms kan er een zadel gelijk achter gelaten worden)
 

Boomzadels Boomloos
Letek Dressuur en VZH - verwisselbaar kopijzer Trekker 
Tekna Springzadel - verwisselbaar kopijzer Freemax Western
Acavallo Dressuur - verstelbaar kopijzer Silverado Western
Massimo Trail Kuda
Sorenta Magic dressuur en VZH - verwisselbaar kopijzer Sorenta
  Kieffer Move
  Freeform


Let op, per 1 juni werk ik voor pasconsulten met boomzadels alleen nog in een vast werkgebied.
Dit om de kwaliteit en service te kunnen verlenen waar ik voor sta.

Voor boomloze zadels kom ik nog steeds door heel Nederland en België


Wil je graag vooraf weten wat de maximale reiskosten kunnen zijn? Typ dan op Google maps als begin én eind adres 6665GT in, en trek van het totale aantaal km's 20 km af. Het overgebleven aantal km's vermeningvuldig je x € 0,25.

 

Tarieven

Onafhankelijk pasconsult


Wil je graag een onafhankelijk pasconsult voor de Freemax Western, Silverado of Sorenta , dan kun je contact opnemen met Ella Gorte van Doorn via www.boomlooszadelpasservice.nl. Ella is onafhankelijk zadelpasser. Besluit je na een pasconsult van Ella een zadel aan te schaffen met een nieuwprijs vanaf € 1395,- dan krijg je
€ 42,50 korting op het pasconsult en 10% korting op een Kifra-pad

 

Hoe werkt een pasconsult?


Een pasconsult duurt ongeveer 1,5 uur. Het werkt voor mij prettig wanneer je paard bij aankomst klaar staat. Tijdens het pasconsult is er ruimte om ongeveer 3 á 4 zadels te proberen (mits passend)

Tijdens het pasconsult probeer ik zoveel mogelijk informatie over je paard te verkrijgen, zowel door vragen als onderzoek (palpatie en locomotie, maken van templates)
Vanzelfsprekend worden er alleen zadels gepast en wordt er alleen gereden als blijkt dat het paard geen tekenen van pijn of ziekte vertoont.

Daarna bekijken we het huidige zadel en indien deze niet meer past of goed passend te krijgen is kunnen we kijken of we een ander geschikt zadel kunnen vinden.

Indien er een geschikt zadel tussen zit kan er worden proef gereden. Dit is belangrijk, omdat een zadel niet alleen in stilstand te beoordelen is. Daarnaast is het belangrijk om te zien of de ruiter de juiste balans in het zadel kan vinden. 

Tijdens een pasconsult kan ik, indien gewenst ook diverse barebackpads en (bitloze) hoofdstellen meenemen, geef dit wel van te voren aan.

Draag bij voorkeur goed passend schoeisel en zorg voor een goed passende cap i.v.m. aansprakelijkheid.
 

Waarom een pasconsult?


Een niet goed passend zadel kan zich uiten in gedragsproblemen, rij technische problemen en lichamelijke problemen. Wanneer een zadel goed past maar de ruiter niet goed in balans kan zitten werkt dit nadelig door op het paard. Het is daarom raadzaam om regelmatig de ligging van het zadel te laten controleren. Daarbij kijken we tijdens een zadel controle ook de staat van het zadel na en geven we advies.

Kitty van Kifrahorse is opgeleid en gediplomeerd MSFC Zadelpasser én Zadelmaker. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen om mijn kennis nog meer te vergroten.Heb je vragen? Neem gerust contact op via info@kifrahorse.nl

Via onderstaand formulier kun je een afspraak maken voor een pasconsult.

(je ontvangt binnen enkele dagen een reactie op je aanvraag)
 

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

 

Contactgegevens

Kifrahorse.nl
Freemax-western.nl

Kersenbongerd 2
6665GT Driel
(alleen op afspraak)

06- 20382822
info@kifrahorse.nl

KVK: 63372754
BTW: NL153698305B01
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Van zondag 28 juli t/m zaterdag 3 augustus zit Kitty van Kifrahorse in Engeland voor bijscholing (Reflock cursus)

Uiteraard doe ik mijn best om je mailtje en pakketje tijdens deze periode zo spoedig mogelijk te beantwoorden en te verzenden, echter kan het voorkomen dat er enige vertraging ontstaat.
Dank voor je begrip!
Kitty