Atcom Hoef Vital 25 KG

0 Beoordelingen
225,00
Prijs per stuk
Verzendkosten € 0,00
Levertijd 5 tot 7 dagen
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

De hoogwaardige allround verzorging voor de nutritionele optimalisatie van hoefgroei en hoefhoornkwaliteit.

Optimaal bekappen, goede voeding en goed onderhoud zijn essentieel voor goede hoeven. Veel paarden hebben tegenwoordig last van hoefproblemen in de breedste zin van het woord. De hoeven zijn ofwel broos of zacht, hebben scheuren of spleten, groeien niet snel genoeg of zitten te laag in de hielen. De ijzers gaan maar kort mee. Ook kunnen holle of losse wanden ontstaan ​​als gevolg van een slechte hoefkwaliteit.

De redenen hiervoor zijn vooral te vinden in de basisvoeding die in vergelijking met vroeger  arm aan voedingsstoffen was. Veel paarden hebben tegenwoordig ook last van een verstoorde darmflora, waardoor de aangevoerde voedingsstoffen - of helemaal niet - door het organisme niet optimaal kunnen worden benut. Verhoogde voeding van krachtvoer, vooral zetmeelrijk voer, verhoogt dit nog verder. Vanuit onze optiek zijn de keuze van voer en het toevoegen van bijzondere voedingsstoffen van groot belang.

Waarom helpt biotine alleen vaak niet?

Veel paardeneigenaren proberen hun problemen onder controle te krijgen door biotine toe te voegen; meestal zonder veel succes. De toevoeging van alleen biotine aan het basisvoedsel vertoont meestal geen of geen verbetering. Studies hebben ook aangetoond dat slechts een fractie van de paarden met hoefproblemen lijdt aan een tekort aan biotine. Het merendeel van de paarden met hoefproblemen laat daarentegen geen verbetering zien als ze biotine krijgen. Bij deze paarden wordt de structuur van de hoefhoorn verzacht. Hier mist het organisme de voedingsstoffen die nodig zijn voor de vorming van een optimaal intercellulair cement. Zoals we nu weten zijn de zwavelhoudende aminozuren, maar ook zink en andere voedingsstoffen hier van groot belang.

Waarom ATCOM Hoef-VITAL® voeden?

ATCOM Hoef-VITAL® zorgt voor een uitgebreide aanvulling met alle essentiële mineralen, vitamines en sporenelementen (23 vitale stoffen) in de dagelijkse voeding, waaronder biotine, zink, kiezelgoer en lecithine evenals vitamine B12, wat belangrijk is voor het levermetabolisme. Atcom Hoef-VITAL® bevat ook waardevolle ingrediënten zoals de aminozuren methionine en cysteïne, die essentieel zijn voor de vorming van keratine. Specifieke natuurlijke voedingsstoffen uit kruiden, lijnzaadolie (met de belangrijke omega-3 vetzuren), luzerne en zeewier ronden de hoogwaardige samenstelling af. Bovendien bevatten de afzonderlijke componenten andere natuurlijke ingrediënten zoals inositol en tyrosine.

ATCOM Hoef-VITAL® kan het organisme dus niet alleen voorzien van voedingsstoffen die nodig zijn voor een optimale hoefhoornkwaliteit, maar ook een holistische aanvulling bieden met specifieke voedingsstoffen van de hoogste kwaliteit, die een positief effect kunnen hebben op het gehele organisme.

Gist in ATCOM Hoef-VITAL® kan ook de darmflora stabiliseren, waardoor een optimale benutting van het basisvoer kan worden gegarandeerd. De toegevoegde kruiden en micronutriënten kunnen de zuurstoftoevoer naar de cellen verbeteren en biologische reserves creëren. Dit verbetert niet alleen de groei van de hoefhoorn en de kwaliteit van de hoefhoorn zichtbaar. Zeker een reden waarom Atcom Hoef-VITAL® door dierenartsen, hoefsmeden en paardeneigenaren al meer dan 10 jaar wordt gebruikt als een bewezen supplement en waarom veel van onze klanten al zeer positieve ervaringen hebben gehad met ATCOM Hoef VITAL®.

Door ATCOM Hoef-VITAL® aan uw paard te voeren, ondersteun je de vacht wisseling, helpt het de groei van staart en manen te verbeteren, de vacht een intensere kleur met een mooie glans te geven en het voergebruik te optimaliseren. Dit alles komt de algemene uitstraling ten goede. Je kunt binnen korte tijd duidelijke resultaten zien, meestal 4 tot 8 weken.

Europese bodems zijn arm aan selenium!

Omdat Europese bodems arm zijn aan selenium, bevat ATCOM Hoef VITAL® het selenium dat nodig is voor een optimale metabolische functie. Dit element wordt vaak gedemoniseerd, maar - in de juiste hoeveelheden - is het een belangrijk sporenelement. Het is aangetoond dat het een antioxiderende functie heeft en positieve effecten kan hebben op skeletspieren, lever, voortplantingsorganen, schildklierfunctie en het immuunsysteem.

Selenium is een essentieel sporenelement voor mens en dier. De afstand tot de toxische dosis wordt duidelijk gehandhaafd in Atcom Hoef-VITAL®! Bovendien zijn de mineralen en sporenelementen in Atcom Hoef-VITAL® meestal aanwezig als organische verbindingen. Studies tonen aan dat organische verbindingen veel beter kunnen worden opgenomen.


ATCOM Hoef VITAL® bevat geen dierlijke eiwitten! Atcom Hoef-VITAL® is vrij van kunstmatige smaakstoffen en kunstmatige conserveermiddelen . Het is gemaakt door QS- en ISO 9001-2008 gecertificeerde Duitse voerfabrikanten volgens de strikte richtlijnen van de Duitse voerwet.

ATCOM Hoef-VITAL ® kenmerkt zich door deze bijzondere eigenschappen :

 • Hoogwaardig aanvullend voer in premium kwaliteit zorgt voor de basisbehoefte van alle essentiële mineralen, vitamines, sporenelementen en aminozuren in een hoog beschikbare vorm en voorkomt op betrouwbare wijze symptomen van voedingstekorten
 • de aanwezige actieve ingrediënten zorgen voor een nutritionele optimalisatie van de hoefgroei en de kwaliteit van de hoefhoorn.
 • met organisch gebonden koper, mangaan, zink en selenium
 • Intestinaal ondersteunend complex van vitale stoffen gemaakt van speciale gisten, B-vitamines, antioxidanten en kruiden
 • de aanwezige actieve ingrediënten kunnen de verandering van vacht vergemakkelijken en dus een
 • Voorkom het daarmee gepaard gaande verlies van fitheid
 • versterkt de leverfunctie door micronutriënten en lecithine
 • Ondersteuning van het gebruik van voedingsstoffen en de darmflora door speciale gisten, B-vitamines en bewezen kruiden
 • voor gerichte voedingsondersteuning voor vitaliteit en levensvreugde
 • met vitamine E, organisch magnesium en essentiële aminozuren ter ondersteuning van het spiermetabolisme
 • De hoogwaardige allround voorziening met speciale actieve ingrediënten kan de kleur en glans van de vacht versterken en de groei van staart en manen verbeteren
 • Al meer dan 10 jaar wordt het door dierenartsen, hoefsmeden en paardeneigenaren gebruikt als een beproefd aanvullend diervoeder
ATCOM Hoef-VITAL ® is speciaal ontwikkeld voor paarden die last hebben van hoefproblemen zoals:
 • broze of kruimelige hoeven
 • te zachte hoeven
 • Scheuren of spleten in de hoeven
 • langzaam groeiende hoeven
 • Neiging tot problemen met straal of witte lijn
 • holle of losse wanden
ATCOM HUF-VITAL ® is bij uitstek geschikt:

voor hoogwaardige allround verzorging, speciaal afgestemd op de nutritionele optimalisatie van hoefgroei en hoefhoornkwaliteit.
Samenstelling

Gist, sojaschroot, tarwegriesmeel, maïskiem, suikerbietmelasse, luzerne-meel, magnesiumoxide, koolzuurhoudende algenkalk, monocalciumfosfaat, zeezout, soja-eiwitconcentraat, plantaardig vet (koolzaad / kokos), spray wei-olie, calciumcarbonaatpoeder, raapzaadmeel, magnesiumpulp, lijnzaadolie, magnesiumcarbonaatpulp


 
Analytische componenten
Ruw eiwit 16,6% natrium 1,1%
Rauw vet 4,7% kalium 0,7%
Ruwe celstof 4,1% Lysine 2,7%
Ruwe as 20,2% Methionine 3,2%
Calcium 1,9% Threonine 1,0%
fosfor 0,8% Cystine 0,4%
magnesium 2,0%
 

 

 
 
Additieven per kg
Vitamine A. 250.000 IU
Vitamine D3 15.000 IU
Vitamine E als alfa-tocoferolacetaat 5.000 mg
Vitamine C als L (+) - ascorbinezuur pure stof 5.000 mg
Vitamine B1 als een pure thiamine-mononitraatstof 300 mg
Vitamine B2 als zuivere riboflavinesubstantie 150 mg
Vitamine B6 als een zuivere pyridoxolhydrochloride-stof 150 mg
Vitamine b12 1.200 µg
Nicotinezuur als een pure nicotinezuuramidestof 880 mg
Pantotheenzuur als zuivere stof Ca-D-pantothenaat 600 mg
Foliumzuur als een zuivere foliumzuurstof 100 mg
Biotine als biotinepreparaat 120.000 µg
Cholinechloride als pure cholinechloridesubstantie 1.500 mg
Betaïne als betaïne-preparaat 2.400 mg
IJzer als ijzer (II) sulfaat, monohydraat 1000 mg
Mangaan als mangaanoxide 500 mg
Mangaan als glycine mangaanchelaat, hydrateren * 1.500 mg
Zink als zinksulfaat, monohydraat 2.000 mg
Zink als glycine-zinkchelaat, hydrateren * 4.000 mg
Koper als koper (II) sulfaat, pentahydraat 300 mg
Koper als glycine koperchelaat, hydrateren * 900 mg
Jodium als calciumjodaat 15 mg
Selenium als natriumseleniet 6 mg
Selenium als selenium in org. Vorm van Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060 (geïnactiveerde seleniumgist) 6 mg
Kobalt als gecoat kobalt (II) carbonaatgranulaat 10 mg
Kiezelgoer 25.000 mg
Lecithines 36.000 mg


 * Organisch gebonden sporenelementen worden gekenmerkt door een uitstekende biologische beschikbaarheid

Voedingsadvies:

20 g Atcom Hoef-VITAL ® per 100 kg lichaamsgewicht

Tijdens situaties met verhoogde behoefte (bijv. Verandering van vacht) of aan het begin van het voeren van een ATCOM-product (op deze manier kunnen mogelijk lege voedingsvoorraden gemakkelijker worden gevuld en kan de aanvullende behoefte worden gedekt), raden we een dosering van 30 g ATCOM Hoef-VITAL per 100 kg lichaamsgewicht per dag aan . Deze hoeveelheid moet gedurende een periode van 4-6 weken worden gevoerd. U kunt dan overschakelen naar de dosering van 20 g / 100 kg lichaamsgewicht.
 

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@kifrahorse.nl 0620382822 Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon kifrahorse.nl

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Atcom Hoef Vital 25 KG
Laat een review achter
Versturen