Atcom Nutri Vital 25 KG
0 Reviews | Review toevoegen

Atcom Nutri Vital 25 KG

Verzendkosten

€ 0,00 

Levertijd

5 tot 7 dagen

€ 166,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De hoogwaardige allround verzorging voor volwassen paarden (4 t/m 17 jaar)

Vitaliteit, prestatie, een goede algemene conditie met een glanzende vacht, een goede huid en goede hoeven en zenuwkracht zijn afhankelijk van een uitgebalanceerde toevoer van voedingsstoffen en mineralen. Een voldoende aanbod van ruwvoer (groenvoeder, hooi, kuilvoer) is de basis van optimale paardenvoeding. Het is de basisvoeding en neemt daarom het grootste deel van het dagelijkse voerrantsoen in. Dit dekt de behoefte aan onderhoud en vooral de intacte functie van het spijsverteringskanaal

Afhankelijk van de prestatie- of energiebehoefte wordt het ruwvoer aangevuld met krachtvoer (haver, muesli etc.). De kers op de taart zijn de bijzondere voedingsstoffen, namelijk vitamines, mineralen, sporenelementen en aminozuren. De behoefte aan deze voedingsstoffen is onder meer afhankelijk van leeftijd, lichaamsgewicht, werkbelasting of prestatie en de individuele kenmerken van het individuele dier. Als er onvoldoende toevoer van de nodige voedingsstoffen is, kunnen tekortkomingen op korte of middellange termijn optreden, zoals huidproblemen, prestatieverlies, nervositeit, problemen met de rijdbaarheid, zwakte van het immuunsysteem en nog veel meer. In tegenstelling tot enkele decennia geleden is de toereikende aanvoer van vitale stoffen uit ruwvoer tegenwoordig meestal niet meer gegarandeerd. De bodems worden uitgeput door de zure regen, dwz de nodige mineralen en sporenelementen worden weggespoeld en kunnen daardoor niet meer worden opgenomen door de grassen, die al zeer snel groeien. Ook ontbreekt het aan de mineralenrijke kruiden die vroeger in weilanden voorkomen. Hierdoor bevat het ruwvoer niet meer de hoeveelheden mineralen en sporenelementen die nodig zijn voor een optimale aanvoer van het paard. Geconcentreerd voer - als het überhaupt gevoerd moet worden - is vaak arm aan micronutriënten. En zelfs gemineraliseerde muesli's laten vaak tekorten in de voedingsbehoeften achter. Hierdoor bevat het ruwvoer niet meer de hoeveelheden mineralen en sporenelementen die nodig zijn voor een optimale aanvoer van het paard. Deze kloof tussen de behoefte van het paard enerzijds en de aanvoer van ruwvoer en krachtvoer anderzijds wordt betrouwbaar gedicht door NUTRI-Atcom VITAL.

Atcom NUTRI-VITAL voorziet het volwassen paard (4 t / m 17 jaar) van hoogwaardige micronutriënten en zorgt zo voor de basisbehoefte aan mineralen, vitamines en sporenelementen. Voedingsgerelateerde deficiëntiesymptomen zoals hoefproblemen, huidproblemen, gebrek aan aandrijving, onbalans, nervositeit, zwak immuunsysteem en nog veel meer kunnen worden voorkomen door suppletie met NUTRI-VITAL.

Hoogste kwaliteit en biologische beschikbaarheid van de gebruikte grondstoffen!

De grondstoffen die in NUTRI-VITAL worden gebruikt, zijn van de hoogste kwaliteit en ook in een optimale verhouding tot elkaar. Hoogwaardige minerale bronnen zoals biologisch actieve algenkalk zijn niet alleen rijk aan natuurlijk magnesium, aminozuren en sporenelementen, ze zijn ook een zeer bruikbare bron van calcium. Gist is rijk aan lysine en vitamine B1, B2, B6, nicotinezuur, foliumzuur, pantotheenzuur en choline. Ten slotte maken de essentiële aminozuren lysine, methionine en cysteïne de samenstelling compleet. De meeste mineralen en sporenelementen die in Atcom NUTRI-VITAL worden gebruikt, zijn organisch gebonden. Dit is de enige manier om een ​​optimale benutting in het organisme te garanderen.

Een paar woorden over selenium!

Aangezien Europese bodems arm zijn aan selenium, bevat Atcom NUTRI-VITAL het selenium dat nodig is voor een optimale metabolische functie. Dit element wordt vaak gedemoniseerd, maar - in de juiste hoeveelheden - is het een belangrijk sporenelement. Er is aangetoond dat het een antioxiderende werking heeft en een positief effect heeft op de skeletspieren, de lever, de voortplantingsorganen, de schildklierfunctie en het immuunsysteem. Selenium is een essentieel sporenelement voor mens en dier. De afstand tot de toxische dosis wordt duidelijk gehandhaafd in NUTRI-VITAL.

Vrij van kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen!

Atcom NUTRI-VITAL bevat geen kunstmatige smaakstoffen. Atcom NUTRI-VITAL bevat ook geen kunstmatige conserveermiddelen. Het hoge gehalte aan vitamine E dient ter bescherming tegen oxidatie Een koud persproces onder de 40 graden Celsius voorkomt verlies van vitamines tijdens de productie. Atcom NUTRI-VITAL is daarmee de ideale aanvulling op het dagelijkse hooi en eventueel krachtvoerrantsoen en kan op verschillende manieren gebruikt worden bij het voeren van paarden.

Voor paarden met verhoogde eisen als gevolg van hoefproblemen, groei, prestatie of leeftijd, raden we aan de producten Atcom HUF-VITAL®, Atcom JUNIOR-VITAL, Atcom CHAMPION-VITAL, Atcom ZUCHT-VITAL of Atcom SENIOR-VITAL te voeren. Voor gevoelige paarden in termen van metabolisme, allergieën of hormonale problemen, raden we het permanent gebruik van Atcom ALLERGO-VITAL, Atcom REHE-VITAL of Atcom ECS-VITAL aan.

Atcom NUTRI-VITAL kenmerkt zich door deze bijzondere eigenschappen:

  • Compleet mineraalvoer van premium kwaliteit zorgt voor de basisbehoefte van alle essentiële mineralen, vitamines, sporenelementen en aminozuren van het volwassen paard (4 tot 17 jaar) in een hoog beschikbare vorm en voorkomt op betrouwbare wijze symptomen van voedingstekorten
  • met organisch gebonden koper, mangaan, zink en selenium
  • Intestinaal ondersteunend complex van vitale stoffen gemaakt van speciale gisten, B-vitamines, antioxidanten en kruiden
  • ondersteunt de hoefgroei en de kwaliteit van de hoefhoorn
  • versterkt de leverfunctie door micronutriënten en lecithine
  • kan het gemakkelijker maken om van bont te wisselen
  • de hoogwaardige allround verzorging intensiveert de kleur en glans van de vacht

Atcom NUTRI-VITAL is bij uitstek geschikt:
 

  • voor hoogwaardige allround verzorging speciaal afgestemd op de voeding van volwassen paarden (4 t / m 17 jaar)

Samenstelling

Monocalciumfosfaat, gist 15%, koolzuuralgenkalk, natriumchloride, maïskiem, suikerbietmelasse, plantaardig vet (raapzaad / kokos), magnesiumoxide, spuitweipoeder, lijnzaadmeel, lijnzaadolie, kaneelschors, zeewiermeel, magnesiumfumaraat, calciumcarbonaat, raapzaadolie
 

Analytische componenten

Ruw eiwit

6,2%

natrium

3,0%

Rauw vet

5,3%

kalium

0,2%

Ruwe celstof

2,3%

Lysine

2,0%

Ruwe as

48,6%

Methionine

1,8%

Calcium

7,9%

Threonine

0,1%

fosfor

4,0%

Cystine

0,3%

magnesium

2,0%

 

 

 

 

Additieven per kg

Vitamine A.

250.000 IU

Vitamine D3

15.000 IU

Vitamine E als alfa-tocoferolacetaat

3.000 mg

Vitamine C als L (+) - ascorbinezuur pure stof

5.000 mg

Vitamine B1 als een pure thiamine-mononitraatstof

300 mg

Vitamine B2 als zuivere riboflavinesubstantie

150 mg

Vitamine B6 als een zuivere pyridoxolhydrochloride-stof

150 mg

Vitamine b12

1.200 µg

Nicotinezuur als een pure nicotinezuuramidestof

880 mg

Pantotheenzuur als zuivere stof Ca-D-pantothenaat

600 mg

Foliumzuur als een zuivere foliumzuurstof

100 mg

Biotine als biotinepreparaat

30.000 µg

Cholinechloride als pure cholinechloridesubstantie

1.500 mg

Betaïne als betaïne-preparaat

2.400 mg

IJzer als ijzer (II) sulfaat, monohydraat

1000 mg

Mangaan als mangaanoxide

500 mg

Mangaan als glycine mangaanchelaat, hydrateren *

1.500 mg

Zink als zinksulfaat, monohydraat

2.000 mg

Zink als glycine-zinkchelaat, hydrateren *

3.000 mg

Koper als koper (II) sulfaat, pentahydraat

300 mg

Koper als glycine koperchelaat, hydrateren *

900 mg

Jodium als calciumjodaat

15 mg

Selenium als selenium in org. Vorm van Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060 (geïnactiveerde seleniumgist)

9 mg

Kobalt als gecoat kobalt (II) carbonaatgranulaat

10 mg

L-lysine-monohydrochloride, technisch zuiver

22.889 mg

DL-methionine, technisch zuiver

17.327 mg

Kiezelgoer

25.000 mg

Lecithines

24.000 mg * Organisch gebonden sporenelementen worden gekenmerkt door een uitstekende biologische beschikbaarheid.

Voedingsadvies:

Dagelijks 20 g per 100 kg lichaamsgewicht.

Tijdens situaties met verhoogde behoefte (bijv. Verandering van vacht) of aan het begin van het voeren van een ATCOM-product (op deze manier kunnen mogelijk lege voedingsvoorraden gemakkelijker worden gevuld en kan de aanvullende behoefte worden gedekt), raden we een dagelijkse dosering van 30 g ATCOM NUTRI-VITAL per 100 kg lichaamsgewicht aan . Deze hoeveelheid moet gedurende een periode van 4-6 weken worden gevoerd. U kunt dan overschakelen naar de dosering van 20 g / 100 kg lichaamsgewicht.

U kunt Atcom NUTRI-VITAL te allen tijde veilig aan uw paard voeren. Op deze manier kunt u voedingsgerelateerde deficiëntieverschijnselen op lange termijn voorkomen.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Anderen bekeken ook

       

Contactgegevens

Neem contact op met Kifrahorse

Kifrahorse.nl
Freemaxwestern.nl
Kifrahorsesaddlefitting.nl
Kersenbongerd 2
6665GT Driel

Je bent (op afspraak) welkom om artikelen bij ons te bekijken of op te halen, maar neem wel eerst even contact op.

KVK 63372754
BTW NL001792257B84
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.