Lexa Detox Actief 9 KG

0 Beoordelingen
47,40
Prijs per stuk
Verzendkosten € 5,95
Levertijd De levertijd bedraagt 5 tot 7 dagen
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

LEXA Detox-Aktiv 

Gifstoffen kunnen in alle paardenvoeders voorkomen, of het nu gaat om graan, hooi, hooi of gras. Als schimmels vaak bestreden kunnen worden door hitte of andere maatregelen, zijn mycotoxines nauwelijks te verminderen en brengen ze aanzienlijke gezondheidsrisico's met zich mee, die vaak verborgen zijn in voer en strooisel. De gevolgen hiervan zijn functiestoornissen van de lever, verhoogde leverwaarden, immunosuppressies, beschadiging van huid en slijmvliezen, vruchtbaarheidsstoornissen, verminderde prestaties, diarree, koliek,

Aflatoxinen, die een schadelijk effect hebben op de lever, worden vaak aangetroffen. Deze mycotoxinen uit de Aspergillus-schimmel komen voornamelijk voor in granen. Ochratoxine A, een mycotoxine dat wordt gevormd in granen en voeder, beschadigt de nieren en is kankerverwekkend.

Het mycotoxine satratoxine veroorzaakt significante symptomen van intoxicatie die fataal kunnen zijn. Dit mycotoxine wordt aangetroffen op gras, hooi en stro en kan laesies van de slijmvliezen en huid, diarree en beschadiging van het beenmerg veroorzaken. Over het algemeen verhoogt een aantasting met schimmels en mycotoxinen in het voer altijd het risico op koliek.

Een van de meest voorkomende mycotoxinen is ook zearalenon, dat door zijn oestrogeenachtige werking kan leiden tot vruchtbaarheidsstoornissen. Verder deoxynivalenol (DON), dat in hoge concentraties leidt tot verstoring van de voeropname, immunosuppressie en leveraandoeningen. Zearalenon en DON zijn zeer giftige mycotoxinen die in granen voorkomen.

Helaas zijn mycotoxines onvermijdelijk in paardenvoer en vormen ze in kleine concentraties geen probleem voor paarden. Zorgvuldige oogst, opslag en speciale behandelingsmethoden kunnen schimmelinfecties en de vorming van mycotoxinen tot een minimum beperken.

Voor een gezonde voeding is het essentieel om aandacht te besteden aan deze hygiëneproblemen en deze zoveel mogelijk te vermijden. Helaas komt het in de praktijk steeds vaker voor dat niet alleen basis- en krachtvoer van goede kwaliteit beschikbaar is. Voor een dergelijk probleem biedt een verstandig voedingsconcept tegenwoordig bescherming tegen gevaarlijke gifstoffen.

 Bij uitstek geschikt:

  • bij mycotoxinebesmetting van het basisvoer
LEXA Detox-Aktiv is verkrijgbaar als smakelijke korrel en kan daarom gemakkelijk aan elk rantsoen worden toegevoegd

Samenstelling

Tarwezemelen, lijnzaad, biergist, bietenpulp, plantaardig vet (raapzaad)
 
analytische componenten
Ruw eiwit 9,0%    
Rauw vet 10,5%    
Ruwe celstof 6,0%    
Ruwe as 41,5%    
natrium 0,03%      


Additieven per kg

Vitamine E als alfa-tocoferolacetaat 2500 mg

Technologische toevoegingen per kg

Clinoptiloliet van sedimentaire oorsprong (1g568)   300.000 mg
Bentoniet   100.000 mg

Voedingsadvies:

Grote paarden: dagelijks 150 g - 200 g
Kleine paarden (400 tot 500 kg): dagelijks 100-150 g

Pony's: dagelijks 50-100 g

Gelijktijdige orale toediening van macroliden moet worden vermeden.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@kifrahorse.nl 0620382822 Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon kifrahorse.nl

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Lexa Detox Actief 9 KG
Laat een review achter
Versturen