Lexa Proteïne Booster

0 Beoordelingen
Lexa Proteïne Booster Lexa Proteïne Booster
38,50
Prijs per stuk
Verzendkosten € 6,95
Verwachte levertijd 5 tot 7 dagen
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Lexa Proteïne Booster is een hoogwaardige eiwitbron voor het upgraden van het rantsoen met goed verteerbare eiwitten bij verhoogde behoefte, bijv. bij fok merries, opgroeiende paarden, oudere paarden, slecht gevoede paarden, en speciale rassen met goed ontwikkelde spieren (Quarter horses)

Eiwitten zijn essentiële voedingsstoffen en bestaan ​​uit verschillende essentiële aminozuren. Eiwitten en aminozuren zijn verantwoordelijk voor de opbouw van spieren, organen, kraakbeen, botten, huid, haar en hoeven. Bovendien zijn ze betrokken bij de regulatie van enzymen en hormonen en zijn ze daarom onmisbaar voor veel stofwisselingsprocessen in het organisme. Maar het eigen afweersysteem van het lichaam is ook afhankelijk van de aanvoer van hoogwaardige eiwitten en essentiële aminozuren in voldoende hoeveelheden. Bij het beoordelen van de eiwitaanvoer gaat het dus niet alleen om de hoeveelheid eiwitaanbod, maar ook de kwalitatieve eiwitvoorziening is van groot belang.

Bij het voeren van paarden, vooral in de wintermaanden, zijn er steeds meer beperkingen in de aanvoer van eiwitten en aminozuren. De oorzaak is vaak een laag eiwitgehalte in het hooi of een slechte verteerbaarheid van het eiwit dat het bevat. Als paarden dan door gemakkelijke voeding of lage werkdruk weinig graan nodig hebben of een verhoogde behoefte hebben (bv. fok merries, oudere paarden,Quarters ), kan dit leiden tot een onderaanbod van eiwitten (eiwit). Lexa Proteïne Booster bevat daarom een ​​natuurlijke combinatie van hoogwaardige en eiwitrijke componenten zoals alfalfa, vlasschilfers, soja-eiwitconcentraat, sojameel en biergist, die van nature allemaal een hoog aandeel essentiële aminozuren bevatten. Om de kwaliteit verder te verhogen, worden ook essentiële aminozuren toegevoegd om een ​​hoogwaardig eiwitsupplement van hoge kwaliteit mogelijk te maken. Lexa Proteïne Booster bevat ook Sangrovit en speciale gisten om de verteerbaarheid en de bruikbaarheid van aminozuren in het organisme te optimaliseren.

Veel paarden hebben baat bij het verbeteren van hun eiwitvoorraad. Oudere paarden halen een groot voordeel uit licht verteerbare eiwitbronnen, aangezien de verteringscapaciteit afneemt met de leeftijd en oudere paarden daarom afhankelijk zijn van een hoogwaardige eiwitbron. Lexa Proteïne Booster is vooral geschikt voor het opwaarderen van voedselarm hooi en voor paarden die gevoelig zijn voor zetmeel. Lexa Proteïne Booster wordt gebruikt bij fok merries om in de verhoogde eiwitbehoefte te voorzien, wat vaak kan leiden tot beperkingen in de conventionele stalvoeding, vooral buiten het weideseizoen, en zo de ontwikkeling van het veulen in de baarmoeder verstoort en de oorzaak is van onvoldoende melkproductie bij de moedermerrie en paarden met uitgesproken spieren zoals Quarter horses

Speciale eigenschappen van Lexa Proteïne Booster:

  • Goed verteerbare eiwitten om de eiwitvoorziening te optimaliseren
  • Natuurlijke aminozuurversterking ter ondersteuning van de spieren
  • Natuurlijke verbetering met essentiële eiwitten en aminozuren


Lexa Proteïne Booster is bij uitstek geschikt voor

  • Voor de kwalitatieve verbetering van de eiwitbehoefte bij onregelmatige hooikwaliteit
  • Om het rantsoen op te waarderen bij eiwitarm basisvoer (bijv. laat geoogst hooi)
  • Om het voer te upgraden voor paarden die gevoelig zijn voor graan
  • Voor paarden die moeilijk te voeren zijn
  • Tijdens herstel (hoogwaardige eiwitten zijn belangrijk voor het immuunsysteem van het lichaam), bijvoorbeeld ter vervanging van granen.
  • Om het rantsoen van oudere paarden te verbeteren
  • Om het rantsoen van fokmerries en opgroeiende paarden te verbeteren

Samenstelling
25% lijnextractiemeel, 20% soja-eiwitconcentraat, 15,7% soja-extractiemeel, luzernemeel, 10% gist, bierbostel, 4% biergist, suikerbietmelasse, steenkool. Algenkalk, lijnzaadolie


 
Analytische componenten
Ruw eiwit 35,3% Lysine 2,5%
Rauw vet 4,7% Methionine 1,0%
Ruwe celstof 8,0% Threonine 0,5%
Ruwe as 7,1%  dvRP 28,2%
Calcium 1,0%  natrium 0,1%
fosfor 0,6%  Energie (ME)  10,6 MJ / kg
magnesium 0,3%      
 
Nutritionele toevoegingsmiddelen per kg
 
L-lysine-monohydrochloride, technisch zuiver (3.2.3) 11.804 mg
DL-methionine, technisch zuiver (3c301) 5244 mg
Zoötechnische toevoegingsmiddelen per kg
Sangrovit 1000 mg
 

Voedingsadvies:

Grote paarden: tot 400 g per dag.
Pony's en kleine paarden: tot 300 g per dag

Geschikt voor permanente bijvoeding.


 

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@kifrahorse.nl 0620382822 Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon kifrahorse.nl

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Lexa Proteïne Booster
Laat een review achter
Versturen