Lexa Structuurmix Prebiotic 20 kg

0 Beoordelingen
42,95
Prijs per stuk
Verzendkosten € 0,00
Levertijd 5 tot 10 werkdagen
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Prebiotische structuurmuesli in premium kwaliteit voor paarden met gevoelige darmen en voor paarden tijdens regeneratie.

Stoornissen in het spijsverteringskanaal van het paard hangen vaak nauw samen met het dieet van het paard. Naast het wegnemen van de oorzaak en de eventueel noodzakelijke behandeling, bieden voedingsmaatregelen nuttige ondersteuning. 

Als voedingsondersteuning biedt Struktur Prebiotic Horse Muesli een natuurlijke samenstelling van hoogwaardige, spijsverteringsregulerende en darmvriendelijke componenten.

Structuur Prebiotische paardenmuesli bevat een hoog gehalte aan natuurlijke ingrediënten om de darmflora te stabiliseren en te regenereren. Speciaal gefermenteerde gisten kunnen de reproductie van cellulolytische bacteriën in de dikke darm van het paard stimuleren. Dit effect kan dus op natuurlijke wijze de regeneratie van de microbiële kolonisatie ondersteunen die gewenst is voor de spijsvertering van het paard in geval van storingen in de microbe-populatie in de dikke darm. Een ander positief effect kan een verbeterde benutting van de voedingsstoffen van het opgenomen voer zijn.

Structuur Prebiotic Horse Muesli bevat pectines uit appelpulp en wortelen voor een zachte energetische stimulatie van de darmflora. Deze natuurlijke ingrediënten worden gecombineerd met een effectief gehalte aan biergist en vlasschilfers. Biergist is een natuurlijke bio-regulator van de darm en kan een ondersteunende werking hebben bij spijsverteringsstoornissen. Het levert hoogwaardige aminozuren, vetzuren, enzymen en B-vitamines. B-vitamines zijn vitamines die het gezonde paard in de darm kan aanmaken. Bij spijsverteringsstoornissen en stress is deze "zelfproductie" echter vaak beperkt en kan dit leiden tot knelpunten in de aanvoer. In dergelijke gevallen is een supplement met B-vitamines een belangrijke ondersteuning voor de spijsvertering, het metabolisme en de algehele vitaliteit,
Linen Expeller is een ander dieetcomponent in Structure Prebiotic. Naast essentiële vetzuren zorgt Leinexpeller voor een hoog gehalte aan slijm dat het darmslijmvlies kan ondersteunen.

Structuur Prebiotic bevat cichoreipulp als natuurlijke bron van pectine en inuline. Inuline is een oligosaccharide met een prebiotische werking.

Deze verscheidenheid aan natuurlijke, darmvriendelijke actieve ingrediënten wordt in Structure Prebiotic gecombineerd met de structurele componenten luzerne, verteerbare havervlokken en tarwezemelen om paarden met darmgevoeligheid een verteerbaar, voedzaam en smakelijk voer te bieden.

De samenstelling van Structure Prebiotic wordt afgerond door bewezen kruiden zoals duizendblad, kamillebloesem, citroenmelisse, salie, centaury, waterkers, duindoorn, anijs en alsem.

Structuur Prebiotic is perfect te combineren met ons gehele LEXA muesli- assortiment, maar structuur Prebiotic kan ook als enig krachtvoer worden gebruikt. Structuur Prebiotic is bewust niet gemineraliseerd zodat deze premium muesli ideaal gecombineerd kan worden. Bij gebruik als enig krachtvoer altijd een specifiek mineraalvoer uit ons LEXA mineraalvoerprogramma toevoegen dat geschikt is voor het paard .

Structuur Prebiotic is bij uitstek geschikt:
 

 • voor aandoeningen in het spijsverteringskanaal van het paard
 • voor nutritionele ondersteuning bij het herstel van het spijsverteringskanaal
 • Aanvulling op krachtvoer ter ondersteuning van gevoelige spijsverteringskanalen
 • voor nutritionele ondersteuning van de darmflora
 • als krachtvoervervanger voor paarden die door ziekte niet mogen bewegen
 • bij slecht etende paarden
 • bij het wisselen van voer
 •  
Samenstelling

11,5% tarwegriesmeelzemelen, 10,0% havervlokken, 8,0% maïskiemen, 7,5% gesneden alfalfa, 7,0% gist, 6,0% suikerbietmelasse, 5,0% vlasmeel, 5,0% vlasextractiemeel, 5 , 0% appelpulp, 5,0% sojaschroot, 5,0% groene alfalfameel, 3,0% bierbostel, 1,7% maïs, 1,5% koolzaadolie, 1,1% koolzuurhoudende algenkalk, 1,0% lijnzaadolie, 1, 0% johannesbroodmeel, 1,0% wortelblokjes, 0,8% cichoreipulp, 0,5% monocalciumfosfaat, 0,06% duizendbladkruid, 0,06% venkel, 0,05% anijs, 0,05% kamillebloemen, 0,03% Salieblaadjes, 0,03% centaury, 0,02% zoethout, 0,01% kurkuma, 0,01% kaneelschors

 
Analytische componenten
 • Ruw eiwit 15,3%
 • kalium 1,1%
 • Ruw vet 7,7%
 • Energie (ME)  8,5 MJ / kg
 • Ruwe celstof 8,5%
 • dvRP 10,2%
 • Ruwe as 7,5%
 • Calcium 1,2%
 • fosfor 0,6%
 • magnesium 0,5%
 • natrium 0,1%

Additieven per kg
 
 • Vitamine E als alfa-tocoferolacetaat 400 mg
 • Vitamine C als L (+) - ascorbinezuur pure stof 100 mg
 • Cholinechloride als pure cholinechloridesubstantie 250 mg
 • L-carnitine als trimethylamine van amino-4-hydroxy-3-boterzuur 1000 mg
 • Bentoniet 100.000 mg

Voedingsadvies:

Pony's: 100 g structuurprebioticum per 100 kg lichaamsgewicht
Kleine en grote paarden: 200 g structuurprebioticum per 100 kg lichaamsgewicht

Verdeel de aanbevolen hoeveelheden Structuurmix Prebiotic over minimaal 2 maaltijden per dag.

Zorg ook voor voldoende mineralen en vitamines.

Voor paarden met ernstige spijsverteringsproblemen raden we ook aan om LEXA Digest toe te voegen in de helft van de aanbevolen dosis.

Voedingstips:

Bij ernstige gastro-intestinale aandoeningen adviseren wij u het voeren met de behandelde dierenarts te bespreken. Voor paarden met een gevoelige maag adviseren wij Vitalmix Gastro, onze muesli voor paarden met een gevoelige maag.

Hoogwaardig weidehooi is een belangrijke basis voor een intact spijsverteringskanaal en voor het herstel van het spijsverteringsproces. Gebruik daarom minimaal 1,5 - 2% weidehooi op basis van het lichaamsgewicht van uw paard als voedingsbasis.
 

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@kifrahorse.nl 0620382822 Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon kifrahorse.nl

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Lexa Structuurmix Prebiotic 20 kg
Laat een review achter
Versturen